PROJECT OMSCHRIJVING

In opdracht van het bedrijf genaamd Van der Vorm Vastgoed groep is er een volledig appartementencomplex bij het winkelcentrum ‘de Gaard’ in Utrecht gerenoveerd. Bij de renovatie van dit project stond de verduurzaming van de bestaande woningen centraal. Tevens moest het gehele complex esthetisch aantrekkelijker worden voor de bestaande huurders en potentiele huurders.

Om de vooropgestelde doelstelling te realiseren zijn er diverse werkzaamheden uitgevoerd. Allereerst is het dak gerenoveerd van het complex waar staalframebouw elementen zijn toegepast om de dakrand hiervan te verhogen. Naast de dakrenovatie zijn er 128 zonnepanelen geplaats om het gebouw te verduurzamen. Alle 32 woningen hebben nieuwe beglazing gekregen met suskasten die geluid reducerend zijn. Naast de suskasten, zijn er mechanische afzuigventilaties geplaatst die bijdragen een het verduurzamen van het complex. Echter zijn de trappenhuizen binnen het complex volledig gerenoveerd, denk hierbij aan het schilderwerk en stucwerk wat aan te pas is gekomen tijdens de renovatie. Een ander bijzonder gedeelte van de verbouwing was dat de kopgevel gesloopt is en hierna opnieuw gestript is met steenstrips. Voor de bewoners zijn alle balkons nog gerenoveerd om meer waarde te leveren voor de huidige bewoners.

Bij dit project stond het meewerken en het op hun gemak stellen van de bewoners centraal. Doormiddel van wekelijks de bewoners te informeren met updates over de werkzaamheden voor de aankomende week en het werken van smiley kalender voor feedback van de bewoners hebben wij dit kunnen realiseren.

Wij willen Van der Vorm Vastgoed groep bedanken voor dit project en de fijne samenwerking.

PROJECT DETAILS

Categorieën: Bouw, Onderhoud
Opdrachtgever: Van der Vorm Vastgoed
Locatie: Valetonlaan, Utrecht
Periode: 2019- Maart 2021
Bandbreedte omzet: 2-4 miljoen euro
Kopgevel gereed

HOOGTEPUNTEN

    • Dak gerenoveerd met diverse staalframebouw elementen
    • 128 zonnepanalen geplaatst en alle 32 woningen hebben nieuwe beglazing met suskasten die geluidsreducerend zijn
    • Trappenhuizen volledig gerenoveerd
    • Mechanische afzuigventilaties geplaatst die bijdragen aan verduurzaming van het complex