PROJECT OMSCHRIJVING

Het markante gebouw “De Vleugels” was tot 2016 in gebruik als verzorgingshuis met intramurale zorg voor senioren. In het kader van “scheiden van wonen en zorg” is het pand geschikt gemaakt voor individuele huur woningen voor senioren, met zorg op afroep (extramurale zorg). Tijdens de bouw- en renovatiewerkzaamheden bleef het gebouw in gebruik en hebben er interne verhuizingen plaatsgevonden.

Na een uitgebreide voorselectie voor dit project is IJbouw geselecteerd om onderdeel te worden van het bouwteam samen met Habion (eigenaar) en Zorgcirkel (gebruiker). Al in dit selectietraject zijn door IJbouw verschillende ingenieuze plannen ontwikkeld om de bouwlogistiek op de wensen van het bouwteam af te stemmen. In het definitief ontwerp zijn de logistieke plannen verfijnd en nog beter afgestemd op de wensen van de opdrachtgever en gebruikers.

De 1-kamerappartementen zijn aangepast en vergroot naar 2- en 3-kamerappartementen met een eigen keuken en badkamer. Op de begane grond zijn het restaurant en verschillende ruimtes voor kleine ondernemers gerealiseerd. Vanwege de functiewijzigingen was een ingrijpende aanpassing van de installaties noodzakelijk.

De bouwkundige werkzaamheden bestonden uit sloopwerk, wandenbouw, plafond-, wand- en vloerafwerking, tegelwerk en sanitair. Tevens zijn er werkzaamheden aan de buitenzijde uitgevoerd: Balkons, gevelkozijnen en gevelbekleding.

De werkzaamheden zijn uitgevoerd met grote aandacht voor de veeleisende omgeving. In haar rol van hoofdaannemer heeft IJbouw LEAN planning sessies georganiseerd met haar bouwpartners. Door betrokkenheid en intensieve samenwerking is er zorg gedragen voor een optimaal bouwproces en minimalisering van hinder voor bewoners.

PROJECT DETAILS

Categorieën:Bouw
Opdrachtgever:Habion
Locatie: Alkmaar
Periode:2016-heden
Bandbreedte omzet:4-6 miljoen euro
habion foto 2

HOOGTEPUNTEN

    • 1-kamerappartementen zijn aangepast en vergroot naar 2 – en 3 kamperappartementen met een eigen keuken en badkamer.
      • Lean planning sessies georganiseerd met haar bouwpartners
      • Diverse bouwkunidge werkzaamheden verricht zoals: tegelwerk en sanitair, wandenbouw, gevelkozijnen en bekleding