PROJECT OMSCHRIJVING

Voor de opdrachtgever heeft IJbouw een pand in de PC Hoofstraat verbouwd. Het pand bestaat uit vijf bouwlagen; één winkel en drie appartementen waarvan één appartement met een extra dakopbouw en dakterras. De winkel op de begane grond was al eerder verbouwd en bleef gedurende de verbouw van de appartementen open. Hierdoor hadden we beperkt ruimte voor het bouwplaatsterrein en moesten we rekening houden met geluidsoverlast.

We hebben vrijwel alles weg gesloopt op de verdiepingen, alléén de bouwmuren, de voorgevel en de houten balklaag in de verdiepingsvloeren zijn intact gebleven. De bestaande houten balklaag hebben we verstevigd met stalen liggers. Het pand was in de loop der jaren van achter naar voor, over een totale lengte van 12 meter, 20 cm verzakt! Deze scheeftstand hebben we in de vloerconstructie weggewerkt. De complete achtergevel is gesloopt en vervangen voor aluminium glazen puien. Ieder appartement heeft daarnaast ook een balkon erbij gekregen dat afsteunt op de dakconstructie van de winkel. De voorgevel is gestraald en het metselwerk is hersteld. Om het straatbeeld van het pand zoveel mogelijk te behouden hebben we inhaakkozijnen met draaikiep ramen incl. isolatieglas geïntegreerd in de bestaande kozijnen.

De appartementen zijn op een hoog niveau afgewerkt. Het pareltje van het pand is de bovenste verdieping met een dakterras waar de nieuwe bewoner kan genieten van een geweldig uitzicht.

PROJECT DETAILS

Categorieën:Bouw, Renovatie
Opdrachtgever:Private investeerder
Locatie:Pc hoofdstraat 21, Amsterdam
Periode:2019-2020
Bandbreedte omzet:800 duizend- 1,5 miljoen euro
pc 21 foto 4

HOOGTEPUNTEN

    • Extra dakopbouw met dakterras weten te realiseren
    • Scheefstand hebben wij in de vloerconstructie weten weg te werken.