PROJECT OMSCHRIJVING

Op het dak van de Passengers Terminal Amsterdam liggen sinds de opening, zo’n 20 jaar geleden, hardhouten vloeronderdelen op het toegankelijke dakterras wat beschikbaar is gesteld voor publiek. Inmiddels zijn deze mede door weersinvloeden en slijtage toe aan vervanging.

In opdracht van Havenbedrijf Amsterdam zijn de verouderde houten delen verwijderd. Vervolgens zijn er stukken van de verouderde dakbedekking vervangen, waarbij op sommige plaatsen de isolatie al grotendeels verzadigd was. Echter is er van hardhouten liggers een onderconstructie gebouwd, welke inmiddels als stelpootjes op de gewenste hoogte zijn uitgelijnd. Hierop zijn kunststof dekdelen aangebracht, welke vanwege de maximale lengte van de aangebrachte delen steeds onderbroken zijn door dubbele dekdelen die haaks op de legrichting liggen. Tot slot zijn er in de naden tussen de dekdelen rubberen strips aangebracht om te voorkomen dat er vuil en sigaretten op de dakbedekking terecht kan komen.

Hierbij willen wij als IJbouw zijnde de opdrachtgever het Havenbedrijf Amsterdam bedanken voor deze uitdaging. Dit was een opdracht waarbij bepaalde uitdagingen naar voren kwamen waarbij wij als bedrijf een passende oplossing voor moesten bedenken.

PROJECT DETAILS

Categorieën:Bouw, Civiel
Opdrachtgever:Havenbedrijf Amsterdam NV
Locatie:Passengers Terminal Amsterdam, Piet Heinkade 27
Periode:2020
Bandbreedte omzet:300-500 duizend euro
f0057190-d92b-446d-c13d-18bcbde726e8

HOOGTEPUNTEN

    • Onderconstructie van hardhouten liggers
    • Dubbele dekdelen haaks op de legrichting
    • Rubberen strips tussen dekdelen