PROJECT OMSCHRIJVING

Dit project behelst de omvangrijke renovatie en onder keldering van een unieke stadsvilla aan het Amsterdamse Vondelpark. Het object blijft als woonhuis fungeren en voldoet na de verbouwing volledig aan de hedendaagse eisen.

Binnen dit project heeft IJbouw op ingenieuze wijze een kelder onder het bestaande pand gerealiseerd, de volledige gevel gerenoveerd, het totale dak vervangen en een nieuwe interne stalen draagconstructie i.c.m. betonvloeren opgebouwd.

Dit werk is gestart met hardcore civieltechnisch werk met het maken van een betonkelder binnen een damwandkuip waarboven het bestaande pand op een stalen stut/stempelconstructie zweefde.

Nadat de villa op de nieuwe kelderfundatie was teruggezet, zijn in fases de bestaande vloeren van onderaf verwijderd en is gelijktijdig de nieuwe hoofdconstructie met vloeren opgebouwd. Op deze wijze is de stabiliteitsconstructie van het pand tijdens uitvoering gewaarborgd geweest.

Aansluitend zijn rondom alle gevels en voegwerk hersteld met een nieuwe dakconstructie middels vakkundig timmerwerk opgetrokken. En de brede dakgoten en de schuine dakvlakken voorzien van traditioneel leiwerk en zink.

PROJECT DETAILS

Categorieën:Renovatie, Bouw, Civiel
Opdrachtgever:Dhr. W. Korijn
Locatie:Vondelstraat 87, Amsterdam
Periode:2017-heden
Bandbreedte omzet:5-8 miljoen
DSC00033

HOOGTEPUNTEN

    • Renovatie unieke stadsvilla
    • Traditioneel leiwerk en zink
    • Kelder gerealiseerd onder het bestaande pand