Jouw Toekomst

Jouw toekomst

We bieden een plek bij IJbouw waar de ruimte wordt gegeven om jezelf te ontwikkelen. Het grijpen van kansen en je eigen paden bewandelen zijn kenmerken van IJbouw. Altijd denken in het belang van de klant en de toekomst van onze organisatie staan centraal. Verder worden de beste resultaten geboekt door samen na te denken over hoe het beter kan. Daarom zijn we altijd op zoek naar allerlei soorten, starters en ervaren professionals met verschillende achtergronden en talenten, die elkaar versterken.

Stage en afstuderen bij IJbouw

Elk jaar lopen studenten stage bij IJbouw . Dat is niet voor niets, want tijdens een stage bij IJbouw ga je echt wat leren. Je dagelijkse werkzaamheden of onderzoek belanden niet op de plank, maar worden daadwerkelijk benut. Door de nauwe samenwerking met diverse opleiders willen wij ervoor zorgen dat de kwaliteit hoog blijft en de studenten met een goed gevoel de dagelijkse werkzaamheden verrichten. Een student die ambitieus is, nieuwsgierig en de drive heeft om het beste resultaat te behalen: dan ben je bij IJbouw aan het juiste adres.

Meeloopstage

Zit je momenteel tijdens je studie in het derde of vierde jaar van het mbo, hbo? Dan kan het wel eens tijd worden om je theoretische kennis die je heb opgedaan de afgelopen jaren te gaan gebruiken in de praktijk. Samen bij IJbouw kijken we naar de beste plek in onze organisatie en krijg je vanaf de eerste dag je eigen taken en verantwoordelijkheden. Door een goede werkdrive mee te brengen en samenwerking op te zoeken, leer je een hoop van je nieuwe collega’s wat je verder in je loopbaan kunt gebruiken.

Afstudeerstage

Volg je momenteel een hbo opleiding? Dan biedt IJbouw jou een interessante plek om af te studeren. IJbouw zet in op innovatie en blijft gebruik maken van nieuwe ontwikkelingen. Vanuit dat startpunt ga je samen met je begeleider de invalshoek en grenzen van je afstudeeronderzoek opstellen. Verder maak je goede afspraken over de ideeën die IJbouw heeft bij de vervolgstappen van jouw onderzoek. Daarnaast krijg je alle begeleiding die nodig is om er zeker van te zijn dat jij, je afstudeerderbegeleider en IJbouw tevreden zijn met het eindresultaat.

Tekort aan vakmensen in de bouw duurt voort

Anno 2021 is er nog steeds een tekort aan bouwvakkers binnen de branche. Jonge mensen voelen zich niet heel erg aangetrokken tot de bouw. Vernieuwende bouwmethoden en het belichten van positieve aspecten binnen de bouw zijn mogelijk een oplossing voor dit probleem.

In samenwerking met het programma Bouw Woon Leef wordt er extra aandacht besteedt aan bouwvakkers en innovatie als mogelijke oplossing. Een projectleider binnen IJbouw genaamd Lars Pater vertelt hierover tijdens dit fragment. Hiernaast werkt IJbouw ook samen met onder andere Bouwmensen om studenten een plek te geven binnen de bouw. Een student van Bouwmensen die stageloopt bij IJbouw genaamd Redouan vindt de bouw leuk, afwisselend en ik fiets met trots langs projecten waar ik aan gebouwd heb.

Dag in het leven van?

Mike

(Timmerman IJbouw)

Als afgestudeerde, young professional of als expert wil je impact maken. Het hebben van mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en je kennis vergroten zijn van belang hierbij. Je wil graag werken aan uitdagende projecten in een team met enthousiaste collega’s. Maar ook geprikkeld en gevoed blijven worden met nieuwe informatie om te kunnen werken aan je persoonlijke groei. Voor deze ondernemende vakmensen biedt IJbouw jullie een kans om dit te verwezenlijken.