De aanneemovereenkomst voor de realisatie van de UNIVERSE-Offices is getekend.

Vandaag start de realisatie van UNIVERSE Offices. De aanneemovereenkomst met IJBOUW en ULC is getekend! Het team van ontwikkelaar AJRED, technisch begeleid door Cerius Projects, Zonneveld Ingenieurs, Deerns en LBPISight kijkt uit naar de samenwerking.

Het bijzondere ontwerp van ZZDP Architecten en Heyligers D+P wordt al in maart 2022 opgeleverd. Het ontwerp en de plannen zijn te bewonderen op www.universe-offices.com. Nog voordat een huurder gecommitteerd is wordt gestart met de grootschalige aanpassing van het (huidige) recent gestripte gebouw.

De omgevingsvergunning is eerder dit jaar ontvangen en na een korte selectieprocedure is gekozen voor de betrouwbare partijen IJBOUW en ULC. Gedurende de bouw kan het team rekening houden met specifieke wensen van huurders (200 tot 2.000 medewerkers).

Achtergrondinformatie:

DE BINCKHORST

Universe-Offices ligt aan het Maanplein in een parkachtige omgeving van het bruisende Binckhorst in Den Haag.

Centraal gelegen tussen de steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, op het snijvlak van Voorburg en de bruisende binnenstad van Den Haag, ontwikkelt zich een gebied dat zich klaarstoomt voor de toekomst. Hier transformeert een stoer en rauw industrieterrein tot een hypermodern en waterrijk stadshart waar wonen, werken en leven naadloos in elkaar overgaan. Een gebied voor creatieve ondernemers en stadspioniers, maar ook voor traditionele Haagse bedrijven die duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Kortom, een gebied waar het barst van de ambitie met ongelimiteerde mogelijkheden.


Een dynamische stadswijk met een spannende mix van bedrijven en bewoners. Hier vind je ruimte voor groei en ontwikkeling in een omgeving waar het je aan niets zal ontbreken. De Binckhorst staat aan het begin van een nieuw tijdperk en daarmee wagenwijd open voor iedereen met visie, creativiteit en vernieuwende initiatieven.

Bestaande gebouwen herleven als luxe, state-of-the-art-appartementen en kantoren. Daarnaast vormen oude, stoere fabrieksloodsen een cool decor voor hippe hang-outs. Verschillende leefomgevingen en het feit dat woon- en werk- gebied organisch in elkaar overlopen, geven de Binckhorst een relaxte sfeer. Winkels, restaurants, sportscholen, kinderdagverblijven en een jacht- haven: alles wat een mens nodig heeft is aanwezig. Zelfs natuur. Want in de parkachtige terreinen tussen de gebouwen kan iedereen naar hartenlust genieten van sport, spel of een rustige lunchpauze.

Wonen en werken, erfgoed en nieuwbouw, en een uiteenlopend aanbod van creativiteit, cultuur en vrijetijdsbesteding: het maakt de Binckhorst tot een van de meest spannende en dynamische wijken van Den Haag. Een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor startups, scale-ups en gevestigde bedrijven.

UNIVERSE

Universe loopt voorop in de Binckhorst als het gaat om duurzaamheid. Ook worden er veel maatregelen genomen om de natuur rond het gebouw tot bloei te laten komen.In de imposante groene binnentuin van het U-vormige gebouwencomplex Universe zet een hypermodern transparant atrium “The Moon” de toon en verbindt  de afzonderlijke gebouwen.

The Moon is een eyecatcher waar mensen elkaar ontmoeten en waar de aanwezigheid van een gezamenlijke receptie, vergaderruimtes, flexibele werk- plekken en prettige lunch- en koffiehangouts voor nog meer verbinding zorgen. Universe biedt een ruim, licht en vriendelijk ontvangst met een hoogwaardig opleverniveau. Dankzij het gebruik van duurzame materialen in combinatie met uitstekende technische installaties is deze kwaliteit ook gegarandeerd.

Dit opleverniveau valt op door het duurzame materiaalgebruik, de ruimtelijke kantoorvloeren en het vergadercentrum in een groene en ruimtelijke omgeving. 2022 zal het BREAAM-NL Excellent gecertificeerde duurzame, open en zeer gebruiksvriendelijke gebouw voldoen aan alle eisen van de toekomst.

De website www.universe-offices.com leidt je rond in het gebouw waar van 4.000 tot 20.000 m2 verhuurbaar vloeroppervlakte kantoorruimte wordt In aangeboden.

Hier kun je ook contact opnemen met één van de verhuurmakelaars.

@IJbouw @ULC Groep ZZDP Architecten Heyligers design + projects Cerius Projects Deerns Nederland Zonneveld ingenieurs b.v.LBP|SIGHT AJRED B.V. UNIVERSE-offices CBRE Cushman & Wakefield Nadorp Bedrijfsmakelaars B.V. / Nadorp Taxaties B.V. De Binckhorst Den Haag

Over ULC

ULC biedt als multidisciplinair totaalinstallateur op maat gemaakte oplossingen. Technische installaties zijn vaak onzichtbaar in gebouwen, maar tegelijkertijd onmisbaar. Een gebouw functioneert door implementatie van de juiste toepassingen. Pas dan komt een gebouw tot leven. ULC creëert een perfect duurzaam (binnen)klimaat voor iedere eindgebruiker.

Het begon allemaal in 1923 aan de Oudegracht te Utrecht. In die tijd was er vraag naar loodgieterswerk, iets waar de groep nog steeds haar naam aan dankt: ULC staat voor Utrechtse Loodgieters Combinatie. De ontwikkelingen in de jaren daarna brachten een scala aan veranderende eisen en technieken met zich mee – net als een nieuwe locatie. In 95 jaar heeft de groep een financiële gezondheid opgebouwd en staat zij in de 21ste eeuw met een krachtig team. Gespecialiseerd in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van technische installaties in gebouwen.

Door haar brede portfolio en rijke geschiedenis voorziet zij als multidisciplinaire installateur in iedere gewenste techniek. De groep heeft door de jaren heen een organische groei meegemaakt en zo een stabiele positie in de markt verworven. Actief in verschillende sectoren, vanuit een visie waarin duurzaamheid als norm wordt gehanteerd.

Over IJBOUW

IJbouw is een bouwbedrijf gevestigd aan de noordoevers van het Amsterdamse IJ. De oorsprong van IJbouw ligt in 1987 in de uitvoer van waterwerken in de Amsterdamse havens. Van hieruit is IJbouw uitgegroeid tot een multidisciplinair bouwbedrijf actief in zowel civiele als bouwkundige projecten en in onderhoudscontracten.

IJbouw onderscheidt zich door dit brede pakket aan diensten aan te  bieden in zowel renovatie, transformatie, uitbreiding en nieuwbouw.

De werkwijze is zeer flexibel; van advies tot en met de uitvoering inclusief het onderhoud en beheer en alles ertussen in is ook mogelijk. Met een eigen 24-uurs service staat IJbouw 365 dagen per jaar klaar voor relaties. Met begrip en respect voor de bedrijfsprocessen worden onzichtbaar wanneer gewenst en zichtbaar indien nodig de werkzaamheden uitgevoerd. En dit alles op een transparante, efficiënte en duurzame wijze!

Door terugkerende tevreden klanten is de omzet gegroeid naar het niveau van een middelgrote multidisciplinaire aannemer waarbij het persoonlijk contact met relaties behouden is maar de schaalgrootte inmiddels dusdanig is dat projecten van de omvang zoals Universe prima in het portfolio erbij passen.

Terug naar overzicht