“IJbouw voert het betonwerk uit voor dit duurzame woningbouwproject”

In dit nieuwsbericht wordt er verder ingegaan op het duurzaam woningbouwproject wat de wooncoöperatie De Warren heeft gerealiseerd en verder wordt er beschreven wat IJbouw voor rol heeft gespeeld in dit bouwproces.

Wooncoöperatie De Warren is een woningcoöperatie die in Purmerend woningen heeft weten te realiseren die op een duurzame manier zijn gebouwd. Circulair bouwen is de enige optie die wordt gehanteerd binnen de organisatie. Dit was ook binnen dit project in Purmerend een harde eis vanuit de gemeente waarin De Warren en de gemeente op een lijn zaten.

De woningen binnen deze bouwbestemming zijn alleen huurwoningen met een bewuste reden. De Warren bouwt voor elkaar en verhuurt aan elkaar. Het gebouw is en blijft eigendom van de vereniging en kan dus nooit in stukjes of zijn geheel worden verkocht. De woningen zijn gebouwd voor mensen die willen blijven huren met het gevoel in hun eigen gebouw te wonen.

Binnen dit bouwproject is De Toekomst Bouw de opdrachtnemer en zij hebben er mede voor gezorgd dat de duurzame visie binnen het vooropgestelde budget werd verwezenlijkt. Dit is in samenwerking gegaan met andere partijen. Loodgietersbedrijf J&P en IJbouw zijn hierbij aan te pas gekomen. IJbouw heeft binnen dit bouwproces het betonwerk weten te realiseren wat uiteraard binnen de duurzame voorgeschreven regels werd uitgevoerd. Dit was een indrukwekkende uitdaging voor IJbouw om in zo een duurzaam bouwproces mogen deel te nemen.

Terug naar overzicht