PROJECT OMSCHRIJVING

OBA had met 148.000 cbm onvoldoende bulkopslag voor mengvoedergrondstoffen , mineralen, bouwmaterialen en biomassa. De ontwikkeling van de nieuwe loods past in de strategie voor een verdere diversificatie van het droge bulk portfolio. Zodoende is besloten tot de realisatie van loods-6 met een totale opslag van 33.000 cbm direct aan de kade van de Westhaven.

Loods-6 is in samenwerking met EversPartners ontwikkeld tot een moderne bulkloods waarbij solide logistiek en veiligheid de voornaamste uitgangspunten vormen. De loods voorziet in 11 verrijdbare luiken, zodat er een brede opening ontstaat waardoor veilig en snel kan worden gelost. Vanuit de twee brede schuifdeuren op maaiveld niveau kan zorgvuldig worden overgeladen op wegtransport.

De uitdaging in de realisatie van loods-6 wordt gevormd door het logistiek proces van OBA wat continu door gaat en de realisatie op een in verhouding tot het bouwwerk beperkte bouwplaats. Zeker de verrijdbare dakluiken met een afmeting van 10 bij 20 meter welke in de loods zijn gerealiseerd was op het gebied van veiligheid, techniek en assemblage een huzarenstuk van dit bijzondere werk.

PROJECT DETAILS

Categorieën:Bouw, Onderhoud
Opdrachtgever:OBA
Locatie: Amsterdam- Westpoort
Periode:Juli 2018- Februari 2019
Bandbreedte omzet:1-3 miljoen euro
oba foto 1

HOOGTEPUNTEN

    • IJbouw heeft een bulkloods gerealiseerd waarbij solide logistiek en veiligheid de voornaamste uitgangspunten vormen
    • De loods voorziet in 11 verrijdbare luiken, zodat er een brede opening ontstaat waardoor veilig en snel kan worden gelost.