PROJECT OMSCHRIJVING

Voor de eigenaar van een monumentaal kantoorpand in de directe nabijheid van het Vondelpark is de betonconstructie voor een automatische parkeergarage gemaakt. Vanwege de hoge moeilijkheidsgraad en de specifieke constructieve eisen heeft de opdrachtgever IJbouw benaderd als specialist in complexe betonwerken.

De moeilijkheid voor de bouw van deze betonconstructie ligt in het feit dat het diepste deel van de betonconstructie op ca. 6 meter onder maaiveld moet worden gerealiseerd op een afstand van ongeveer 2 meter uit de gevel van het monumentale pand.

In de voorbereiding is uitgebreid aandacht besteed aan het voorkomen van schade aan belendingen. Hiervoor is een monitoringsplan gemaakt om trillingen, zettingen en andere risico’s real-time te kunnen monitoren en om in te kunnen grijpen bij een eventuele kans op schade. De damwanden en funderingspalen met state of the art equipment trillingvrij aangebracht. Ook tijdens het ontgraven en het aanbrengen van de stempelramen is uitgebreid rekening gehouden met het voorkomen van zettingen.

PROJECT DETAILS

Categorieën:Corporate
Opdrachtgever:Het Rode Kasteel BV
Locatie:Van Eeghenstraat , Amsterdam
Periode:2019
Bandbreedte omzet:500- 800 duizend euro
parkeergagrage Van Eeghenstraat 3

HOOGTEPUNTEN

    • Monumenteel kantoorpand
    • De damwanden en funderingspalen zijn trillingsvrij aangebracht