PROJECT OMSCHRIJVING

Het voormalig klooster aan de Warmoesstraat 159-161 heeft een nieuwe bestemming gekregen. Op de begane grond heeft zich een supermarkt gevestigd en op de verdiepingen zijn 15 luxe appartementen gerealiseerd.

Het pand, een Rijksmonument, is hiertoe van top tot teen verbouwd en gerenoveerd door IJbouw. Onder de begane grond vloer zijn 2 kelders uitgegraven ten behoeve van een liftschacht en fietsenstalling. Het grondwerk werd onder saneringscondities volgens CROW 132 uitgevoerd. Om een open ruimte te creëren voor de supermarkt op de begane grond, is een zware staalconstructie inpandig aangebracht.

Na deze uitgebreide aanpassing van de ruwbouw is de gehele afbouw door IJbouw gerealiseerd, deze bestond onder andere uit wanden, plafonds installaties, renovatie houten kozijnen, vloerafwerking, sanitaire ruimtes, keukens, zinken dakbedekking en dakterrassen met dakrandbeveiliging. Voor toekomstige bewoners is een modelwoning ingericht.

De specifieke locatie van de bouw, achter de Bijenkorf midden in Amsterdam-Centrum, vroeg om een nauwgezet plan van aanpak en goede communicatie met de omgeving. De hinder voor de omwonenden werd hierdoor tot het minimum beperkt.

PROJECT DETAILS

Categorieën:Bouw, Corporate
Opdrachtgever:Grachten Vastgoed
Locatie:Warmoesstraat 159-161 , Amsterdam
Periode:2016-2017
Bandbreedte omzet:2-4 miljoen euro
DSC00037 (Large)

HOOGTEPUNTEN

    • 15 luxe appartementen gerealiseerd
    • Twee kelders als liftschaft en fietsenstalling gerealiseerd