Uitbreiding van bestaand hotel van 28 naar 45 kamers, inclusief verduurzaming van installaties en modernisatie van de bestaande kamers.

IJbouw heeft de complete verbouwing gerealiseerd, inclusief het complete constructieve ontwerp, het ontwerp en de uitvoering van de installaties en in eigen beheer zijn een groot gedeelte van de gevel- en afbouw onderdelen uitgevoerd.

Het project kende een lastige aanvangsfase, in verband met perikelen met de bouwvergunning en enige weerstand in de buurt. Ook de bouwlogistiek en het ontbreken van enige vorm van bouwplaats was lastig.

Door een coöperatieve instelling van IJbouw, het aanrijken en doorrekenen van diverse alternatieven om tot elkaar te komen en daar met de bouw aan te vangen waar het mogelijk was, is er uiteindelijk een bouwplan ontstaan wat binnen de gewenste uitstraling, grootte, planning en budget kon worden gerealiseerd.

Tevens is er bij dit project samengewerkt met diverse partijen. Het schilderwerk is door Beers totaalonderhoud uitgevoerd. Het tegelwerk door Grifhorst, het loodgieterswerk door J&P, de aircoinstallaties door Real techniek en de elektra installaties door Kuijzer installatietechnieken.

 

HOOGTEPUNTEN

 • Hotel is uitgebreid van 28 naar 45 kamers
 • IJbouw heeft de complete verbouwing, het ontwerp en de uitvoering gerealiseerd

Purmerend is een moderne multifunctionele gebouw gerealiseerd. Het project is een ontwikkeling in het historisch centrum van Purmerend. Het complex heeft een dubbele functie, met een grote markthal op de begane grond en zeven ruime appartementen op de tweede en derde verdieping. De ruimte voor de markthal is te beschouwen als een overdekt plein, rondom afgeschermd door hoge glazen puien die naar behoefte geopend en gesloten kunnen worden. Het doel is om de Markthal een echte centrale publieke functie te geven met een brede, gevarieerde en toegankelijke programmering.

“Leidend bij het ontwerpen van dit complex is vooral geweest dat het gebouw een verrijking van de historische binnenstad moest zijn”, aldus de Architect Jan Rietvink
IJbouw heeft de nieuwbouw evenementen hal, met daarboven zeven luxe appartementen gerealiseerd. Bijzonder zijn de tiental grote hefdeuren die zijn toegepast, deze zijn speciaal ontwikkeld voor dit project. Wanneer de deuren openstaan dan vormen ze als het ware een luifel.

De buiten kant bestaat uit gepleisterd sierelementen, antraciet betonnen gevel elementen, grote aluminium gevel kozijnen, gepatineerd zinken felstdak, en ronde dakkapellen. Tussen de evenementhal en woningen zit een halve meter dikke betonvloer voor de geluidswering. De zeven luxe woningen zijn voorzien moderne installaties, zoals bijvoorbeeld warmtepompen, airco, zonnepanelen en vloerverwarming. De woningen zijn woon klaar opgeleverd.

Dit is een project met veel esthetisch hoog standje. In bouwteam verband is samen met de klant het voorlopig ontwerp naar uitvoeringsontwerp uitwerkt. Er komen veel verschillende soorten materialen samen. IJbouw heeft hierin diverse oplossingen opgedragen. Belangrijk is dat er balans is tussen uitvoerbaarheid en esthetica. Het resultaat is een prachtig klassiek vormgegeven gebouw.

 

HOOGTEPUNTEN

 • Tiental grote hefdeuren
 • Gepleisterde sierelementen
 • Antraciet betonnen gevel
 • Grote aluminium gevel kozijnen
 • Gepatineerd zinken felstdak
 • Ronde dakkapellen

Bij de verbouwing van drie voormalige geschakelde villa’s aan de Koningslaan in Amsterdam realiseert IJbouw in verband met de opdrachtgever REB een royale kantoorgelegenheid. De kantoorvilla heeft 1510 m2 tot zijn beschikking met veel buitenruimte.

Het pand wordt met het oog op duurzaamheid en het gebruik van innovatieve ontwikkelingen gerealiseerd. Het kantoorgebouw is voorzien van  nieuwe installaties voor gas, water, elektra en ventilatie. Tevens is het pand volledig geïsoleerd, wat leidt tot energielabel A. Naast de installaties zijn er  gemeenschappelijke ruimtes zoals entrees, gangen, trappenhuis en lift high end afgewerkt. Met strak gestukadoorde muren en veelal houten vloeren. Het pand bevat een centrale lift in het kantoorpand wat je kan leiden tot uw bestemming. Echter is het kantoorpand ook voorzien van een prachtig trappenhuis. Om het pand in zijn originele staat op te leveren zijn een aantal elementen hersteld. Denk hierbij aan de schuine kapconstructie , natuursteenleien en bijbehorende zink- en loodaansluitingen.

Dit alles zal het pand haar grandeur en hoogwaardige uitstraling teruggeven, gereed voor de toekomst!

Tijdens dit project zijn er een aantal innovatieve ontwikkelingen aanbod gekomen die zijn geïmplementeerd zoals, video intercominstallatie voor toegangscontrole, de luchtkoeling is voorzien door middel van een VRV-systeem. En het gebouw is centraal verwarmd met VRV-convectoren die individueel regelbaar zijn.

Hierbij willen wij de opdrachtgever bedanken voor de realisatie van dit prachtige project.

 

HOOGTEPUNTEN

 • Het pand wordt met duurzame en innovatieve ontwikkelingen gerealiseerd
 • Pand is geïsoleerd, wat leidt tot energielabel A
 • Video intercominstallatie voor toegangscontrole
 • Luchtkoeling is voorzien door middel van een VRV-systeem
 • Kantoorpand krijgt haar grandeur en hoogwaardige uitstraling terug

The Base Schiphol midden in het Central Business District is al jaren één van de toonaangevende bedrijfsverzamelgebouwen voor internationaal opererende bedrijven. De vraag naar geschikte kantoorruimte is hier groot. Schiphol Real Estate heeft zodoende besloten het bestaande gebouw uit te breiden met 6.050 m2 vvo casco multifunctionele kantoorruimte. Heineken heef de betreffende locatie weten te bemachtigen. IJbouw heeft de Fit-In gerealiseerd.

In samenwerking met CBRE heeft IJbouw vorm gegeven aan de moderne, groene, gastvrije inrichting van het kantoorlandschap. Transparantie en lichtinval worden gekenmerkt in zowel de kantooreilanden als in de verschillende vergaderruimten. Metaal, glas en hout in combinatie met de frisse Heineken-look vormen de basis.

De uitdaging in de realisatie was voornamelijk te vinden in de korte planning waarbij er in een tijdsbestek van +/-4 weken per verdieping een gehele fit-in werd gerealiseerd. Met daarbij aandacht voor minimale hinder voor de omgeving.

HOOGTEPUNTEN

 • Bestaand gebouw uitgebreid met 6.050 m2 VVO casco multifunctionele ruimte
 • IJbouw heeft dit project in een tijdsbestek van +/-4 weken per verdieping weten te realiseren

Voor een ontwikkelaar en exploitant van opwekking van duurzame energie heeft IJbouw het civiele en bouwkundige deel van de houtwarmtecentrale ontworpen en gebouwd.

In de basis moest het gebouw ca 1.000 m2 worden met een gemiddelde hoogte van ca. 10 meter zijn. De kelderbak, inclusief de bunker voor de houtvoorraad, is ongeveer 210 m2. De diepte is 4 meter diep en 210 m2.

Voor het zowel completeren van het ontwerp als in de uitvoering hebben wij intensief samengewerkt met de nevenaannemer en beiden onze kennis en kunde op de eigen vakgebieden ingebracht om voor de opdrachtgever een optimaal eindproduct neer te kunnen zetten.

Door een zeer goede voorbereiding en optimale bouwmethode was het voor ons allen mogelijk de deadline voor de zogenaamde “first fire” te halen.

Deze houtwarmtecentrale heeft een thermisch vermogen van 15 MW en wordt gestookt op duurzaam verkregen houtsnippers. Deze houtsnippers zijn alleen afkomstig uit noodzakelijk bosonderhoud in de omgeving Lelystad. Met deze centrale kunnen ongeveer 5.000 woningen worden voorzien van duurzaam produceerde warmte welke geleverd wordt aan het warmtenet in Lelystad. De productie van de duurzame warmte levert een besparing van zo’n 7,5 miljoen m3 gas ten opzichte van woningen met traditionele individuele cv-installaties.

 

HOOGTEPUNTEN

 • Civiele en bouwkunidge deel ontworpen en gebouwd
 • Door goede voorbereiding is de deadline genaamd ‘first fire’ gehaald A
 • De productie van duurzame warmte levert een besparing van zo’n 7,5 miljoen m3 gas ten opzichte van de woningen met traditionele individuele cv-installaties

Voor 2016 zijn er door ARTIS plannen gemaakt voor de ontwikkeling van een nieuw olifantenbuitenverblijf en deze zijn door IJbouw gerealiseerd.

In hun nieuwe leefwereld hebben de olifanten grote rotspartijen, loopbruggen, Aziatische beplanting en verschillende vormen van gedragsverrijking zoals een modderpoel, een schuurboom en water gekregen. Het publiek kan vanaf een verdiepte brug oog in oog komen te staan met een badende olifant.

De werkzaamheden voor het nieuwe buitenverblijf heeft anderhalf jaar geduurd en bestond onder andere uit paalfunderingen met verschillende funderingstechnieken, betonwerk, aanbrengen spuitbeton en staalconstructiewerk.

Het verblijf is een unieke combinatie tussen architectonische vormgeving en natuurgetrouwe constructies. Om dit mogelijk te maken zijn verschillende bijzondere materialen en constructies toegepast zoals gewalst cortenstaal en gekleurd spuitbeton. Een goede samenwerking tussen opdrachtgever, architecten, constructeur, nevenaannemers en IJbouw heeft geleid tot het prachtige resultaat.

Sinds juni 2017 is het nieuwe verblijf in gebruik.

Voor meer informatie, klik hier

 

HOOGTEPUNTEN

 • Verblijf is voorzien van grote rotspartijen, loopbruggen en Aziatische beplanting
 • Verblijf is een unieke combinatie tussen architectonische vormgeving en natuurgetrouwe constructies
 • Het project is binnen 1,5 jaar afgerond