Amsterdam Beach Hotel Zandvoort

Expertise J.F.O
Project Utiliteitsbouw

Uitbreiding van bestaand hotel van 28 naar 45 kamers, inclusief verduurzaming van installaties en modernisatie van de bestaande kamers.

IJbouw heeft de complete verbouwing gerealiseerd, inclusief het complete constructieve ontwerp, het ontwerp en de uitvoering van de installaties en in eigen beheer zijn een groot gedeelte van de gevel- en afbouw onderdelen uitgevoerd.

Het project kende een lastige aanvangsfase, in verband met perikelen met de bouwvergunning en enige weerstand in de buurt. Ook de bouwlogistiek en het ontbreken van enige vorm van bouwplaats was lastig.

Door een coöperatieve instelling van IJbouw, het aanrijken en doorrekenen van diverse alternatieven om tot elkaar te komen en daar met de bouw aan te vangen waar het mogelijk was, is er uiteindelijk een bouwplan ontstaan wat binnen de gewenste uitstraling, grootte, planning en budget kon worden gerealiseerd.

Tevens is er bij dit project samengewerkt met diverse partijen. Het schilderwerk is door Beers totaalonderhoud uitgevoerd. Het tegelwerk door Grifhorst, het loodgieterswerk door J&P, de aircoinstallaties door Real techniek en de elektra installaties door Kuijzer installatietechnieken.

 

HOOGTEPUNTEN

  • Hotel is uitgebreid van 28 naar 45 kamers
  • IJbouw heeft de complete verbouwing, het ontwerp en de uitvoering gerealiseerd