Markthallen Purmerend

Expertise Attice Vastgoed BV
Project Projecten

Purmerend is een moderne multifunctionele gebouw gerealiseerd. Het project is een ontwikkeling in het historisch centrum van Purmerend. Het complex heeft een dubbele functie, met een grote markthal op de begane grond en zeven ruime appartementen op de tweede en derde verdieping. De ruimte voor de markthal is te beschouwen als een overdekt plein, rondom afgeschermd door hoge glazen puien die naar behoefte geopend en gesloten kunnen worden. Het doel is om de Markthal een echte centrale publieke functie te geven met een brede, gevarieerde en toegankelijke programmering.

“Leidend bij het ontwerpen van dit complex is vooral geweest dat het gebouw een verrijking van de historische binnenstad moest zijn”, aldus de Architect Jan Rietvink
IJbouw heeft de nieuwbouw evenementen hal, met daarboven zeven luxe appartementen gerealiseerd. Bijzonder zijn de tiental grote hefdeuren die zijn toegepast, deze zijn speciaal ontwikkeld voor dit project. Wanneer de deuren openstaan dan vormen ze als het ware een luifel.

De buiten kant bestaat uit gepleisterd sierelementen, antraciet betonnen gevel elementen, grote aluminium gevel kozijnen, gepatineerd zinken felstdak, en ronde dakkapellen. Tussen de evenementhal en woningen zit een halve meter dikke betonvloer voor de geluidswering. De zeven luxe woningen zijn voorzien moderne installaties, zoals bijvoorbeeld warmtepompen, airco, zonnepanelen en vloerverwarming. De woningen zijn woon klaar opgeleverd.

Dit is een project met veel esthetisch hoog standje. In bouwteam verband is samen met de klant het voorlopig ontwerp naar uitvoeringsontwerp uitwerkt. Er komen veel verschillende soorten materialen samen. IJbouw heeft hierin diverse oplossingen opgedragen. Belangrijk is dat er balans is tussen uitvoerbaarheid en esthetica. Het resultaat is een prachtig klassiek vormgegeven gebouw.

 

HOOGTEPUNTEN

  • Tiental grote hefdeuren
  • Gepleisterde sierelementen
  • Antraciet betonnen gevel
  • Grote aluminium gevel kozijnen
  • Gepatineerd zinken felstdak
  • Ronde dakkapellen