Olifantenbuitenverblijf Artis

Expertise ARTIS
Project Projecten

Voor 2016 zijn er door ARTIS plannen gemaakt voor de ontwikkeling van een nieuw olifantenbuitenverblijf en deze zijn door IJbouw gerealiseerd.

In hun nieuwe leefwereld hebben de olifanten grote rotspartijen, loopbruggen, Aziatische beplanting en verschillende vormen van gedragsverrijking zoals een modderpoel, een schuurboom en water gekregen. Het publiek kan vanaf een verdiepte brug oog in oog komen te staan met een badende olifant.

De werkzaamheden voor het nieuwe buitenverblijf heeft anderhalf jaar geduurd en bestond onder andere uit paalfunderingen met verschillende funderingstechnieken, betonwerk, aanbrengen spuitbeton en staalconstructiewerk.

Het verblijf is een unieke combinatie tussen architectonische vormgeving en natuurgetrouwe constructies. Om dit mogelijk te maken zijn verschillende bijzondere materialen en constructies toegepast zoals gewalst cortenstaal en gekleurd spuitbeton. Een goede samenwerking tussen opdrachtgever, architecten, constructeur, nevenaannemers en IJbouw heeft geleid tot het prachtige resultaat.

Sinds juni 2017 is het nieuwe verblijf in gebruik.

Voor meer informatie, klik hier

 

HOOGTEPUNTEN

  • Verblijf is voorzien van grote rotspartijen, loopbruggen en Aziatische beplanting
  • Verblijf is een unieke combinatie tussen architectonische vormgeving en natuurgetrouwe constructies
  • Het project is binnen 1,5 jaar afgerond