Industriële bouw

Een aparte discipline binnen ons bedrijf is de industriële bouw. Dit betreft zowel bouwkundige als civiele projecten op de plants van bedrijven in de (petro)chemische industrie. De veiligheidsregimes op deze plants zijn zo specifiek dat we aparte teams hebben om de projecten op deze terreinen uit te voeren.

Ook voor deze werkzaamheden is IJbouw volledig gecertificeerd en wij hebben in de loop der jaren een aansprekend vaste klantenbestand opgebouwd binnen deze sector. Veiligheid en het naleven van de regels op de betreffende terreinen is de basis van deze projecten. Het volledige team wat op deze projecten wordt ingezet maar ook onze leveranciers en onderaannemers wordt uitgebreid voorgelicht en opgeleid in het veilig werken binnen deze complexe omgevingen.

Onze kracht is dat we breed inzetbaar zijn en zowel de bouwkundige als de civiele werkzaamheden kunnen uitvoeren. Hierdoor kan er efficiënt gewerkt worden en heeft de opdrachtgever een vast aanspreekpunt voor alle werkzaamheden.

Contracting services

General contracting, often referred to as a traditional delivery system, allows the owner to engage with the architect/engineer to prepare the design of the entire project. Upon design completion, the project scope is competitively bid to a construction firm for a fixed lump sum.Our responsibilities when serving as the General Contractor include:

  • Providing all materials, labor, equipment and services.
  • Subcontracting with various trade and specialty contractors
  • Applying for or assisting in the application process for building permits
  • Monitoring schedule and cash flow
  • Maintaining accurate records
  • Ensuring a safe and secure project site